Ingredienser:
1 kg blåmusslor
3 dl Murphy´s brown ale
3 dl vispgrädde
1 msk fiskfond
2 lökar
1 morot
3 lagerblad
1/2 citron
kruka dill
smör
Hacka lökarna och moroten och fräs med smör i en stor kastrull. Häll sedan ner ölen, fiskfonden och lagerbladen och låt koka ner till hälften. Häll sedan ner vispgrädden och koka ner till hälften igen.
Skölj och skrubba musslorna. Klipp bort eventuellt skägg. Om en mussla är öppen, knacka på skalet, om den då inte stänger sig så släng. Släng även musslor som gått sönder.
Häll ner musslorna i kastrullen och lägg på ett lock. Rör om kastrullen efter en minut och koka i ytterligare en minut. Häll sedan ut musslorna och såsen på ett stort fat. Häll över citronsaften och lägg över grovhackad dill. Ät inte de musslorna som inte öppnat sig under kokningen.
Njut!
/Robin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar