onsdag 1 februari 2012

Fiskgratäng med blomkålsmos och dillsås

Idag blev det fiskgratäng till middag. Gratängen blev helt klart godkänd. Den fick fem lchf-poäng av fem möjliga av Robin. Smaken var jättegod men jag tycker den blev lite geggig men får justera det till nästa gång.


Receptet kommer från lchfrecept.com men har ändrat en del. 







I såsen använde jag en burk Creme fraiche, en matsked majonnäs, en matsked pepparrot, en skvätt citronsaft samt ett paket frusen dill.

När vi gör blomkålsmos brukar vi skära blomkålshuvudet i bitar och sedan koka det tills det blir mjukt för att sedan stampa det. Vi har även provat att göra det med stavmixer men konsistensen blir då ganska likt puré, så för att slippa barnmatsaktig puré så vi föredrar att stampa det för att behålla lite tuggmotstånd. Beroende på vad man ska ha moset till så smaksätter vi det lite olika men som grund brukar vi använda ca 1 dl vispgrädde, 2 matskedar philadelphiaostost, 50 gram smör samt riven ost. Det blir en hel del vätska i moset men låter man den koka bort under omrörning så blir det ett kanonmos.

/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar