torsdag 2 februari 2012

Bluppar och sopstationfynd

Idag blev det en långpromenad i det fina vädret. Svinkallt dock, fem minusgrader men kändes som minst tio. Hade varit trevligt att ligga på en strand med en kokosnötsdrink i handen istället.

Närbild på Shirataki "mini pearls". Ser ut som små "bluppar", ungefär som de smågodisar som finns i rött och grönt som alltid hamnar längst ner i godispåsen. En jobbig sak med lchf tycker jag är att de oftast inte är något tuggmotstånd i maten. Självklart finns det ju alternativ som t.ex grönsaker i ugnen men gör man en lasagne så utesluter man ju lasagneplattorna och tillsätter zucchini eller någon annan grönsak som oftast består till stor del av vatten. Vad händer då? Jo den blir som en urvattnad, tunn trasa och försvinner nästan totalt. Eller fiskgratängen igår, där man vill ha riktigt krispiga kanter, istället får allt samma geggiga konsistens. Även om det smakar gott så känns det mer eller mindre som barnmat, vad man än äter. Jag hoppas verkligen att dessa små "bluppar" och behåller sin fina, fasta form och konsistens även när man kokar dem.



Under promenaden blev det även ett besök på Återvinningscentralen (även kallat sopstationen). Väldigt trevligt ställe där de säljer allt mellan golv och tak. Idag hade de t.ex ett gammalt dass till salu. Vem som köper ett fallfärdigt knappt skitbart dass, det vet jag inte men poängen är att de verkligen säljer allt där. Jag gjorde riktiga fynd idag. Köpte t.ex en fåtölj till det finfina priset av 50 kronor. Robin tyckte den var skitful och tyckte att vi har fullt tillräckligt med möbler i vardagsrummet redan. Jag hävdade att fåtöljer kan man aldrig få för många av. Efter att ha lovat att jag skulle lägga upp den fina fåtöljen på blocket om den inte passade och bära ned den i källaren, omgående och helt själv så gick han med på att den fick följa med hem. Robin fick dessutom en mortel som plåster på såren.
 



Finfina saker från återvinnigscentralen, allt på bilden till priset av 235 kronor.



/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar