onsdag 8 februari 2012

Kycklingwok

Till kvällsmat idag blev det kycklingwok med shiratakinudlar. Nudlarna får topp poäng, bra konsistens och lättlagade. De smakade inte allt för mycket men blandar man dem med något annat blir det jättebra. Så här gjorde vi vår wok:

3 kycklingfiléer
finhackad ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad chili

Dela kycklingfiléerna i bitar och fräs dem ordentligt i smör och i med ingefära, vitlök och chili. Fyll på med kokosmjölk, 0,5 dl japansk soya och 1-1,5 dl vispgrädde. Låt de puttra ihop och tillsätt sedan de grönsaker du vill ha med. Vi använde en grönpaprika, blomkålsbuketter och vitkål. För att krydda upp de hela använde vi Sambal oelek, tomatpuré och cayennepeppar. Riktigt gott blev det!

/Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar